Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Konečně by se mohl stát disidentem

Prezident Václav Klaus nevidí mezi kandidáty na post hlavy státu nikoho, komu by prezidentskou funkci s radostí svěřil. Klaus to řekl v diskusi se studenty Univerzity Hradec Králové. "Jsou někteří, po jejichž volbě bych měl pocit, že je nezbytné někam emigrovat. Jsou někteří, kde si dovedu představit, že by mohli být prezidenty. Zřejmě by občas vstávaly vlasy hrůzou na hlavě z jejich činů, to asi ano, ale dovedu si to představit," řekl studentům bez konkrétních jmen  Klaus.

Z jeho hlediska je jasné, že se nemůže najít lepší prezident než byl on. Doufám, že jeho výjimečnost jednou posoudí Nejvyšší soud.

Na druhou stranu bych velmi rád věděl, a se mnou jistě mnozí další, kteří či které jsou ti kandidáti, co mu tak vadí. Vědět to, udělal bych vše pro to, aby byli zvoleni a on by tak mohl požádat o asyl v Rusku u Putina a stal se tak konečně disidentem, což se mu za minulého režimu nepovedlo. Byla by to elegantní metoda, jak se ho zbavit, škodiče jednoho. Bohužel to již nevyjde jako dáreček pod stromeček.

Co mi vlastně na tomto "ctihodném" starci vadí. Mimo jiné - každou chvíli se chová jako „chytrá horákyně“. Nechá padnout Topolánka v okamžiku, kdy jsme v Evropě začali sbírat pozitivní body, nepodepíše dodatek Lisabonské smlouvy, ale také ho nevetuje, podobně nesouhlasí se zákonem o církevních restitucích, ale nechá ho projít, atd. Bohužel pak v Evropě vypadáme jako šašci s hlavním šaškem v čele. Čí to asi je přání, když mu nevadí, při jeho proslavené ješitnosti, vypadat jako šašek?

V poslední době vyloženě perlí. Zdá se, že se zkracujícím se intervalem jeho prezidentského konce plodí perly stále intenzivněji. Třeba byl v minulém životě perlorodkou.

To, že se mu nezdá Karolína Peake vhodným kandidátem na ministrini obrany ještě dokáži pochopit i když Šárka s Vlastou, Jean d´Arc, Marie Terezie a další ženy ukazují, že žena může být dobrá i v tomto oboru a to nemluvím o těch, které stály v pozadí mužských velikánů. Ale to, že považuje lidi za blbce, kteří si neumí vybrat a zvolit svého prezidenta je pro národ urážející a to zvláště s připomínkou  průběhu jeho druhé volby. Jeho negativní komentování udělování Českých slavíků s vystoupením Daniela Landy také vypovídá o absenci velkodušnosti, která je vlastní velkým duchům. Zlí jazykové tvrdí, že v Chrastavě došlo k velkému komunikačnímu šumu, protože hradní úředníci prý chtěli, aby v Chrastavě potěšili pana prezidenta pérem a ne kvérem.

Velmi prospěšná aktivita pana Karla Janečka v boji proti korupci včetně jeho putování po vlastech českých a probouzení lidu k pozitivním činnostem mu také nevoní. Přiznání, že prezident nesleduje televizní zprávy je jen pokus jak dehonestovat novináře, kteří se snaží informovat alespoň o některých nepravostech, které se u nás odehrávají. Úplnou perlou je pak prohlášení: “Kdyby se zrušil pořad pana Moravce, bylo by to velké vítězství a naše společnost by byla mnohem zdravější“. Zapomněl upřesnit, čí vítězství by to bylo. Snad ne KGB?

Přímo mě děsí, jak v minulosti nekomentoval rasistické komentáře svého úředníka Hájka, zato jeho knihu plnou jedu o panu prezidentu Havlovi nezapomněl pochválit.

Nevím jak volba našeho nového nejvyššího představitele dopadne, ale silně věřím, že se konečně nebudu muset za svého prezidenta stydět a podezírat ho z tajného spojení s cizími mocnostmi (viz můj hodně starý blog Tušení souvislostí aneb ruská stopa).

Autor: Pavel Beneš | středa 12.12.2012 18:41 | karma článku: 17,55 | přečteno: 834x
  • Další články autora

Pavel Beneš

Vynořilo se z dávné minulosti

Televize i tisk nám připomínají, že před 70 lety byly vybombardovány Drážďany a druhý den na to zažila bombardování i Praha. Byl jsem tenkrát u toho. 

14.2.2015 v 11:52 | Karma: 15,66 | Přečteno: 562x | Diskuse| Ostatní

Pavel Beneš

Nemají to lehké – ani voliči, ani volení

Tak už máme zase před volbami. Sdělovacím prostředkům všeho druhu se teď zjednoduší život, protože si témata nemusí vymýšlet. Samy se jim hrnou a ještě za to často dostanou i tučně zaplaceno. Tedy od těch co na to mají, někdy i od těch co na to nemají a pak na to trapně dojedou.

5.10.2014 v 14:03 | Karma: 10,86 | Přečteno: 281x | Diskuse| Ostatní

Pavel Beneš

Právo a (ne)spravedlnost (Sci-fi úvaha)

Právě probíhající soudní proces a verdikt v případu pana Janouška mě přiměl k zamyšlení na téma uvozené nadpisem.

3.5.2014 v 20:46 | Karma: 22,22 | Přečteno: 666x | Diskuse| Ostatní

Pavel Beneš

Duchovní úloha Tibetu

Zcela šokován přístupem naší vlády a především ministerského předsedy Sobotky z přístupu k čínsko tibetskému problému jsem se rozhodl vyjádřit můj totální nesouhlas s jejich postoji. Jsem přímo zhnusen slabostí charakteru lidí, kteří nám chtějí vládnout. Za vidinu lepšího žvance prodáme svůj charakter a čest, které nám, bohužel zatím jako jediný, začal obnovovat pan prezident Havel.

25.4.2014 v 16:28 | Karma: 25,28 | Přečteno: 849x | Diskuse| Ostatní

Pavel Beneš

Ukrajina a co my na to – NATO?

Situace na Ukrajině je vážnější, než si většina lidí myslí. II. světová válka začínala z podobných podnětů nenažranosti a mocichtivosti, ale dneska máme k disposici ještě děsivější zbraně a techniky, takže účinek by mohl být totální

12.3.2014 v 17:13 | Karma: 21,19 | Přečteno: 876x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 56
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1241x
Profesí jsem kybernetik, což znamená, že se mimo jiné zajímám o procesy řízení (čehokoli). Teoretický aparát s tím spojený mi umožňuje vidět souvislosti mnohdy pro jiné neviditelné. Zajímám se o teorii informace, především jejími dopady do medicíny a fyziky. Jsem důchodce.

Seznam rubrik